Septembri Meie Ajas

Avaldatud 12.9.2014, allikas Meie Aeg

Augusti ajakirjas pälvisid suurt tähelepanu ja positiivset tagasisidet vastristitute intervjuudega täidetud leheküljed, seetõttu jätkab MA samade küsimustega ka septembris. Ristimise ja kogudusega seotud mõtteid jagab kuus uut koguduseliiget.

Augusti alguses laulis Tartu kirikus üle aastate täies koosseisus ansambel Ta Tuleb Tagasi, septembri ajakirjas on Tiidu, Toomase, Marguse ja Joosepiga väike usutlus.

Pererubriigist leiab peresuhete testi, mille küsimustele vastates saad aimu, missuguses seisus on sinu pühendumine perekonnale, abikaasa ja laste toetamine, vaimulik hoiak ja veel teised olulised aspektid.

Aino Ormus jätkab Kadunud lamba lugu ja Heino Lukk kirjutab Taaveti rahvaloendusest - miks Jumal seda ei soovinud ja miks Taavet selle siiski läbi viis ja millega see kõik lõppes: "See polnud lihtsalt huvi teada saada, kui palju rahvast riigis elab. Huvi oli väga spetsiifiline. See selgub aruandest, mille Joab Taavetile esitas."

Terviserubriigis seob Alla Nõmmik omavahel suhted ja füüsilise tervise: "Üksildus muudab inimese aju toimimist; see suurendab nii-öelda kaitsepositsioonil olemist, aju töötab üksilduse puhul „ellujäämisrežiimil“ ja on pidevalt valvel uute võimalike vaenlaste tabamiseks; maailm muutub inimese jaoks vaenulikuks, mis mõjub tervisele hävitavalt ja võib põhjustada enneaegset surma."

Tiina Iskala kirjutab Kasvamise rubriigis seekord armust: "Hellitades oma südames andeksandmatust, kadedust, viha ja muid negatiivseid tundeid, võime ühtviisi paganatega olla Jumala silmis kadunud. Ristimine meid kaotsimineku eest ei kaitse."

Ajakirjas on, nagu ikka veel teisigi rubriike: Lastekas, Kogemuste kotike, Koguduse rubriik.

Epoloogi uut ringi alustab Madis Ploompuu, kes kutsub oma esimeses tekstis üles toetama lähedasi: "Sõnad on vahel rohkem väärt kui teod, sest sa ei pruugigi midagi teha saada. Kuid hoolivad sõnad soojendavad südant ja inspireerivad edasi minema, eriti kui algab uus raske periood."

Ajakirja saab osta kõigist adventkogudustest, osta ja tellida advent.ee e-poest (ka pdf-formaadis) või tellida koju Eesti Posti postkontoritest ja kodulehelt.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat