Piiblist ja koolist ehk piiblikoolist

Avaldatud 5.8.2015, autor Mervi Cederström

Uus kooliaasta on peagi algamas ja paljud lapsed ning noored valmistuvad jälle klassiruumi naasma. Adventistide Koguduste Eesti Liit pakub peagi algaval kooliaastal soovijaile võimalust end piiblikoolis täiendada. Kokku toimub 2015. a septembrist kuni 2016. a maini kaheksa nädalalõpukursust, mille eesmärgiks on laiendada meie koguduseliikmete silmaringi ja tegeleda süvitsi erinevate vaimulike teemadega. Kuigi kursuse nimes on sõna „kool”, päris kooliga tegemist siiski ei ole, sest koduseid ülesandeid ega iseseisvat tööd ei anta, seega omandatud teadmisi saavad osalejad praktikasse rakendada vastavalt oma soovile. Oodatud on nii need, kes soovivad osaleda kõigil nädalalõppudel, aga julgesti võivad tulla ka need, kellele üks või teine teema eriti huvi pakub ja kes sooviksid kursustel osaleda üksikute nädalalõppude kaupa. Osalejate vanust ei küsita, nii et tulla võivad nii noored kui ka vanemad inimesed.

„Oleme püüdnud kursuste teemade spektri võimalikult laia hoida, et igaüks leiaks sealt midagi, mis oleks südamelähedane,” ütles liidu haridusteenistuse koordinaator Mervi Kalmus. „Praegu saan täpsemat infot anda esimese nelja nädalalõpu kohta. Kohe septembris teeme algust koguduste kasvu ja rajamise teemaga, sest oleme Riias toimuva SEEDS seminari ka oma piiblikooli kavasse võtnud. See on erakordne võimalus kuulata koguduste rajamise praktikuid eri maailma paigust ning ammutada uut indu ja uusi ideid ka meie kontekstis kasutamiseks. Oktoobris räägime Piibli tõlgendamisest ja sellest, kuidas Piibli autor, tekst ja lugeja kokku saavad ja mis selles kokkusaamispunktis juhtub. Meil on oktoobris külas Newboldi õppejõud dr Aulikki Nahkola ja meie enda liidu poolt on Andres Ploompuu see, kes seda teemat meile avavad. Üks hiljutise Peakonverentsi tõdemustest oli just see, et me peame senisest tõsisemalt tegelema Piibli tõlgendamise põhimõtete ja küsimustega, nii et see on vägagi päevakohane ja oluline teema, millest rääkida. Novembris saavad kõik tulla nädalavahetuseks Tallinnasse ja osaleda Global Leadership Summiti juhtimiskonverentsil. Olen ise mitut puhku sellel videokonverentsil käinud ja tegemist on alati olnud erakordselt inspireeriva üritusega – kõnelejad on iga kord hoolikalt valitud ja kristliku juhtimise põhimõtted on kuulajate ette toodud viisil, mis tekitab tahtmise olla suuremaks valguseks ja paremaks juhiks ja tõhusamaks tööriistaks Jumala käes. Ja 2015. aasta viimane, detsembri nädalalõpp saab veedetud Põltsamaal, kus ma räägin jutluse põhimõtetest ja jutluse ülesehitamise viisidest. Meie kogudustes on järjest rohkem jutlustavaid tavaliikmeid, nii et ka see on aktuaalne teema, mida tuleb käsitleda,” jutustas Mervi. Ta lisas: „Piiblikooli võiks võtta kui osa elukestvast õppest. Eriti tahaks seal näha neid, kelle roll ja vastutus on kogudustes suur – kogudusevanemad, noortejuhid, isikliku teenistusega tegelevad inimesed jne. Hea on, kui me saame kokku tulla ja uusi teadmisi omandada ja üheskoos palveosaduses olla. Nii et olge julged tulema!”

Oma soovist piiblikoolis (või mõnel üksikul nädalavahetusel) osaleda võib teada anda Mervile kas meilitsi või telefoni teel – mervi.kalmus@advent.ee, 56652373. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat