Fotoaparaadist ja mobiiltelefonist: tervisemisjonilaager Laanemetsas

Avaldatud 9.7.2014, autor Alla Nõmmik

Juuli alguses toimus Valga SPA koguduse aktiivsete liikmete Reeda, Martini ja Elli eestvedamisel Valgamaal Laanemetsas tervisemisjoni laager. Ehkki vihmased ilmad vähendasid imselt osaleda soovinute arvu, said need, kes siiski otsustasid kohale tulla, ühe toreda kogemuse võrra rikkamaks.  

Laagri korraldamise eesmärgiks oli õppida ja õpetada lihtsaid tervisepõhimõtteid ja tervisemisjonitööd Piibli ja prohvetikuulutamise Vaimu soovituste alusel. Motoks oldi valitud Jeesuse sõnad Johannese evangeeliumis: „Mina olen tulnud, et neil oleks elu ja kõike ülirohkesti.“ (10:10) 

Koos arutati erinevate tervist puudutavate teemade üle, tehti hommikuvõimlemist ja virgutusvõimlemist, lauldi palju, kuulati Jumala Sõna, toituti nende kümne päeva jooksul eriti tervislikult ja tehti lihtsaid maatöid.

Kõigil osalejatel oli võimalik lasta ka endal erinevaid tervisemõõtmisi teha. Koos jõudsime jälle kord tõdemuseni, et Jumal soovib, et oleksime terved ja Ta ei ole meid jätnud teadmatusse selles suhtes, kuidas võiksime oma tervist hoida ja säilitada, et võiksime olla elurõõmsad ja tänulikud Jumala lapsed.

Tervis ja haridus on ilmselt kaks sellist ala, mille kohta kõigil on oma arvamus ja oma teadmised. Seega oli meil hea oma teadmisi ja kogemusi üksteisega jagada. Ja nii mõnigi kord jõudsime järelduseni, mille võttis kenasti kokku ühe vanemaealise osaleja küsimus: „Kas selle fotoaparaadiga saab helistada ka?“ Ehk siis; vaatenurgad võivad olla erinevad, aga tähtis on, et meil oleks soov üksteist mõista, üksteist kuulata, toetada ja üksteise eest palvetada, rääkides tõtt armastuses (Ef 4:15 tõlge NIV), et me ei vaidleks sõnade üle, vaid otsiksime koos Jumalat.

Martin, üks ürituse peaorganiseerijatest, ütles välja olulise mõtte, et me peaksime kõik olema tervisemisjonärid. Palju on inimesi meie ümber, kes on haiged, kas siis ihu või hinge poolest. Mida saaksime teha meie, et neid aidata? 

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat