Oktoobri Meie Ajas

Avaldatud 10.10.2019

Seekordse ajakirja fookuses on mõõdukus ja karskus; mõõdukusest toidu, joogi ja füüsilise liikumise valdkonnas kirjutab Eesti liidu tervise tööharu juht Allan Randlepp, karskusest ja viinakuust, oktoobri rahvapärasest nimetusest, kirjutab Eesti karskusliidu juht Lauri Beekmann.

„Alkohol põhjustab tohutul määral terviseprobleeme, ometi öeldakse klaase kokku lüües mingil põhjusel terviseks,” nendib Lauri ja Allan lisab: „Sotsiaalsed normid mõõdukuse kohta ei pruugi olla mõistlikud või tervislikud. Kõik, kes püüavad normist eristuda, satuvad suuremal või väiksemal määral sotsiaalse surve alla.”

Liidu töötaja intervjuude sarjas räägib seekord oma mõtetest seoses töötamise ja õppimisega Mervi Kalmus: „Minu meelest on õppimine kõige parem asi, mida inimene teha saab.”

Mervilt on ka juba tavapäraseks kujunenud rubriik „Uue Testamendi kaanon”, kus seekord on vaatluse all Johannese kirjad: „Johannese teises epistlis on vaid 245 kreekakeelset sõna ja see on oma lühiduselt teine raamat kogu Piiblis – sellest lühem on veel vaid tema kolmas epistel 219 sõnaga.”

Andres Ploompuu jagab mõtteid teemarubriigis „Meie Aeg meie ajast”, arutledes selle üle, kuidas kõrvalseisjad teavad alati paremini, kuidas keegi toimima peaks: „See, kuidas me näeme, et asjad olla võiksid või olema peaksid, erineb alati sellest, kuidas asju tegelikult teha suudame.”

Jutluse lehekülgedel saab lugeja seekord osa Viljandi koguduse pastori Priit Keele jutlusest Püha Vaimu kohta: „Ükskõik kui palju me ise ei pingutaks, oleme lõpuks ikkagi põrm ja lahkume siit tühjade kätega.”

Heino Lukk võtab tükkideks lahti kirjakoha, milles Paulus räägib Jumalale meelepärasest kurvastusest, ning Annely Kaasik annab nõu, kuidas leida laste jaoks jagamatut aega. Kärt Lazić jätkab „Noore ema teega” ja algab uus järjejutt.

Need ja teised lood oktoobri Meie Ajas, mis jõuab kogudustesse hingamispäeval, 12. oktoobril. Meie Aja üksiknumber maksab 2,5 eurot, ajakirja saab nii paberil kui ka pdf-formaadis osta ka e-poest.

 

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat