Liisu Jallaile anti koguduste liidu tänuplaat

Avaldatud 9.12.2019

Laupäeval, 7. detsembril andsid Eesti liidu esimees Andres Ploompuu ja Balti uniooni esimees ning eesti liidu endine esimees ja praegune kogudusterajamise tööharu juht Ivo Käsk Kompassi koguduse juhile Liisu Jallaile üle liidu tänuplaadi.

Koguduste liidu tänuplaat omistatakse inimestele, kes on silmapaistval moel panustanud koguduse edenemisse ja misjonitöösse või abistanud kogudust muul moel.

Liisu ütles tänuplaadi saamise järel, et selline tunnustus tuli talle suure üllatusena. „Ma ei osanud seda absoluutselt oodata ja mulle hirmsasti meeldib selle plaadi sõnastus: oled olnud teenäitaja kaasaegses koguduserajamises Eesti adventkirikus.” Liisu sõnas, et sõnastus on huvitav, ent tekitab ometi tunde, et tehtud sai tööd, mille Jumal oli südamele pannud ja seepärast on eriti tore niisuguse sõnastuse osaliseks saada. "See tekitab südames tänutunde: ju ma siis olen lasknud Jumalal end õigesti kasutada.”

Rääkides sõnast kaasaegne tänuplaadil, lisab Liisu, et tema jaoks oli koguduserajamise olukord niikuinii uus ja innovaatiline. „Tegelikult tähendab see minu jaoks seda, et liit on rahul sellega, missuguse süsteemi ja plaaniga see kogudus rajati. Ma usun, et koguduse rajajal on alati plaan ja mõte, kuidas uus kogudus toimima panna. Ei saa öelda, et meie stiil oli täiuslik, alati saab kõike parandada.”

Viidates sellele, et ühiskond meie ümber muutub kogu aeg, rääkis Liisu, et ka misjonitöö stiil peaks sellega koos muutuma. „See, mis paar aastat tagasi hästi toimis, toimib ka praegu, aga me kui me muutume ja areneme, võib see veel paremini toimida. Kaasaegsus ei tähenda ühte stiili, vaid arenemist – arenemine on see stiil.”

Liidu endine esimees ja praegune koguduste rajamise tööharu juht Ivo Käsk sõnas, et esimene kogudusterajamise liikumine Eestis algas 120 aastat tagasi ja viimati loodi rohkem uusi adventkogudusi Eestis 1990ndatel, Kompassi koguduse näol ei olnud samuti eesmärk rajada lihtsalt ühte uut kogudust. „Meie eesmärk on rajada rohkem uusi kogudusi kui üks. Eeldame kogudusterajamise väikest liikumist. Ja on uus initsiatiiv, et koguduse rajamist juhib koguduseliige,” sõnas Ivo ja lisas: „Liisu puhul tahan esile tuua pühendumist, mida ta on üles näidanud, ja süsteemsust ning võimet teisi kaasata."

Kompassi koguduse seeme hakkas idanema pärast 2015. aasta SEEDS konverentsi, misjärel pandi alus väikegrupile, mille tegevusi ja kokkusaamisi Liisu juhtis. Sellest grupist kasvasid välja Kompassi tuumikgrupi juhid; Liisu on Kompassi koguduse juht 2019. aasta lõpuni, alates järgmisest aastast Kompassi koguduse pere- ja lastetöö juht.

Varem on koguduste liidu tänuplaat antud veel Stig Sjölanderile, Heiki Silvetile, Anne Vahtramäele ja Delfred ning Hannah Ondele. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat