Augusti Meie Ajas

Avaldatud 8.8.2014, allikas Meie Aeg

Augusti Meie Ajas on intervjuu väärika koguduseliikme Salme Siimiskeriga, kelle südameasi on harida inimesi ravimtaimede osas. Salme kutsub üles nägema elu helgemat poolt: „Seda, mille üle rõõmu tunda, on elus palju rohkem, kui seda, mille üle nuriseda.”

Teine huvitav lugemine on intervjuud suvel ristitud värskete adventkoguduse liikmetega. Meie Aeg küsis nende inimeste käest teekonna ja päralejõudmise kohta, igal vastajal on sõnum ka tervele koguduseperele.

Jätkame kadunud lamba looga Aino Ormuse sulest. Seekord analüüsib Aino patu mõistet ja selle seost käsuga: „Kuigi kirjutatud käsku veel ei olnud, oli Jumala suusõnal edasi antud käsuseadus olemas, sest õiglane Jumal ei oleks saanud Aadama ja Eeva sõnakuulmatust nimetada patuks, samuti poleks Ta saanud Kainiga rääkida patust, mis tolle ukse ees luurab.”

Koguduse rubriigist saab seekord lugeda sõprusevangelismist. Teksti autorid David Penno ja S. Joseph Kidder küsivad, kas üldse testsugust evangelismi ongi olemas: „Evangelism ei ole ühekordne sündmus või ettevõtmine; evangelism on paljude mõjutegurite koostoime, mis loob õige õhkkonna, mis tõmbab inimesi lõpuks Jumala poole.”

Pererubriigis vaatame tagasi perelaagri töötubades käsitletud teemadele ja Alla Nõmmik kirjutab terviserubriigis toitumise ning tervise seotusest.

Tiina Iskala kirjutab kehvade olukordade pöörumisest paremaks tulevikuks: „Selleks, et väetis mõjuks meie elus vilja kasvu soodustavana, on meie osaks Jumala abiga andestada kõigile, kes meie vastu on teadlikult või teadmata eksinud ja meisse valutava haava tunnetel vabalt esile tulla (ka vihal), olukorraga leppida ja sellest lahti lasta.”

Nagu ikka, on ajakirjas ka Lastekas ja Kogemuste kotike. Oma viimase epiloogi kirjutas Pille Põldaru sellest, kuidas olla rõõmus kristlane: „Pane igal päeval oma lootus Jumalale ja luba Temal ennast juhtida. Tema on Tee ja Tõde ja Elu ning ilma Temata ei ole sündinud midagi. Ole rõõmus kristlane ja lase sellel välja paista.”

Augusti Meie Aeg on kogudustes saadaval 9. augustil, ajakirja üksiknumber maksab 1,5 eurot. Ajakirja saab tellida ka Eesti Posti kaudu ning advent.ee e-poe kaudu pdf-formaadis.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat