Jaanuari Meie Ajas

Avaldatud 16.1.2015, allikas Meie Aeg

Möödunud aasta augustis alustas Tartu Kõrgemas Usuteaduslikus Seminaris õppetööd adventkoguduse lend. Nüüdseks on sooritatud esimesed eksamid ja Meie Aeg hakkab tudengeid järgemööda intervjueerima. Jaanuari ajakirjas räägib oma mõtetest seoses õpingutega Jaanus Tilk. Õppetööst KUSis teeme juttu ka veebruari „Laupäeva õhtus”.

Rubriigis Mitte ainult leivast kirjutab ootamisest ja oodatu täideminemisest Rakvere koguduse pastor Toivo Kaasik: „Jeesuse avaldus Naatsareti sünagoogis oli sedavõrd jahmatav, et prohvetiennustus, mida Ta luges, jäi sünagoogis viibijate jaoks tähelepanuta. Ka tänasel päeval

põhjustab see isegi ristikoguduses sedavõrd tuliseid diskussioone, et prohvetiennustus ise jääb

varju ja oodatud hetked mööduvad, ilma et need tähelepanu pälviksid.”

Võru koguduse pastor Heino Lukk jätkab detsembris alustatud teemat: unusta ära, mis on on taga: „Minevikus juhtunud halva saab jagada kaheks: see, mida oleme teinud meie, ja see, mida on teinud

teised. See, mida teised on meile halba teinud, ei peaks meid eluaeg rõhuma jääma. Meie osa on neile andestada ja seda mitte oma mõtetes heietada, vaid Jumalale üle andes unustada.”

Keila koguduse pastor ja peretöö juht Marge Randlepp nimetab oma kirjutises kallistamist inimõiguseks: „Millise õiguste alla võiks kuuluda kaisus olemise õigus? Füüsiline kontakt, mis võib

tähendada lapse paitamist, kaisutamist, süles hoidmist ja hellitamist, muudab tema elu elamisväärsemaks, aitab kaasa arengule ja on tunnistuseks vanemate hoolitsusest.”

Terviserubriigis on jutuks suuhügieen, Kasvamise rubriigis uueks eluks valmistumine, Kogemuste kotikeses „väikesed asjad” ja Epiloogis kutstakse üles käima Jumala kõrval. Ajakirjas on ka Silmatera ning kadunud lamba loo jätk.

Meie Aega saab koguduse kirjanduslauast osta 1,50 euro eest, nii paberajakirja kui ajakirja e-formaati saab osta ka e-poest.

Järgmine Meie Aeg ilmub 14. veebruaril.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat