Üleilmsest noortepäevast nii üle maailma kui Tallinnas

Avaldatud 22.3.2016, allikas Meie Aeg, allikas Adventist Review

Möödunud hingamispäeval, 19. märtsil, tähistati neljandat üleilmse adventkoguduse noortepäeva, mille moto on Ole teenistus! (ingl k Be the service!). Noortepäev kutsub adventnoori üle maailma tegutsema oma kogukonna heaks.

Üleilmne noortepäev sai alguse 2013. aastal, eesmärgiks oli pühendada igal aastal üks hingamispäev adventnoortele, et nad saaksid väljundi kogukonnas tegutsemiseks ning julgustuse aktiivsemalt evangeeliumi kuulutada.

Esimene noortepäev läks korda üle ootuste hästi: sajad tuhanded noored üllatasid vanemaid kogudusejuhte, kui leidsid uusi viise, kuidas „olla teenistus” – see on üleilmse noortepäeva moto. Noortepäeva kordaminekuks võib lugeda ka seda, et noored tunnistasid oma usku ja said sellest teadlikumaks.

Tänavu, neljandal üleilmsel noortepäeval, aitasid tuhanded noored korraldada kohalikke ettevõtmisi ja paljud noored osalesid erilises 24tunnises otseülekandes Hope Channelil. Noored ütlesid, et nad soovivad kohaliku kogukonna vajadusi rahuldada mitte ainult noortepäeval, vaid igal päeval aastas.

„Noored ise viivad seda programmi edasi,” ütles üleilmse noortepäeva idee autor, üleilmse adventkoguduse noortejuht Gilbert Cangy. „Meie nägemus sellest, et noored on kõrgelt motiveritud ise evangeeliumi kuulutama, on saamas tõeks.”

Cangy, kes rääkis telefonitsi Hope Channeli Saksamaa stuudiost, kus 24tunnist otseülekannet tehti, väljendas rõõmu nende paljude noorte üle, kes oma tegevustest Austraalias, Keenias ja mujal rääkisid.

Eestis kogudustest on üleilmse noortepäeva kaardil märgitud Tallinna I koguduse noored, kes käisid Keila SOS lastekülas lapsi teenimas. Tallinna I koguduse noortejuht Liisu Jallai sõnul alustati päeva ühispalvega lasteküla ees ja „samal ajal palvetas ka meie kogudus meie pärast, et Jumal annaks meile tarkust ja oskusi Tema tööd teha”.

„Meid ootas kolm suurt perekonda, kus oli erinevas vanuses lapsi – alates eelkooliealistest ja lõpetades teismelistega. Olime ette valmistanud kava, kus oli laulmist, näksimist, lugude rääkimist, meisterdamist ja mängimist. Jaotasime noored kolme gruppi ja iga grupp sai endale eraldi pere, kuhu minna. Lapsed ootasid juba õhinal, et meiega mängida, rääkida ja teha kõike lõbusat. Igale noorele, kes kaasa tuli, jäi südamesse armas ning soe tunne, sest see siirus, mis nendest lastest kiirgas, andis ka meile nii palju rõõmu. Lubasime lastele, et tuleme kindlasti uuesti külla ja seda me ka teeme, uus kuupäev on peaaegu paigas juba! See tunne on nii võimas, kui lased ennast Jumala kasutada!” kirjeldas Liisu päeva tegemisi.

Gilbert Cangy ütles, et sel aastal on eriline see, et me näeme üha nooremaid inimesi osalemas. Praegu ei ole veel teada, kui palju noori üle maailma noortepäeval täpselt osales, ent olemasolevate andmete põhjal võib öelda, et 2015. aasta arvud on ületatud. Möödunud aastal osales noortepäeval 132 riiki, tänavu on ka see arv ületatud, uued osalejad olid näiteks Paapua Uus-Guinea ja Saalomoni saared.

Ka sotsiaalmeediakanalid näitasid aktiivsuse kasvu. „Twitter ja Facebook olid oluliselt aktiivsemad kui eelmisel aastal,” ütles Cangy.

Cangy kandis piloodivormi ja stuudio, kust otseülekannet tehti, oli kujundatud kui lennukisalong. Kell 5 hommikul „lendas” Cangy Fidžile, sealt edasi Austraaliasse, Aasiasse, Lähis-Idasse, Euroopasse ja siis Põhja- ning Lõuna-Ameerikasse. Igas peatuses rääkis ta kohalike noortega nende tegevustest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat