Tervis, abielu, noored, visioonikoosolek – Tallinna I koguduse tegemistest

Avaldatud 14.4.2016, allikas Meie Aeg

Tallinna I adventkoguduse Facebooki-leheküljelt leiab põevaid kuulutusi ja teadaandeid, aga ka pilte ning teateid tehtu kohta. Juba aastajagu on huvilised saanud end harida terviseteemadel, 18. aprillil alustab abielukursus, peeti koguduse aastakoosolekut ning koguduse nõukogu visioonikoosolekut. Noored uurivad koos Piiblit ning käivad üksteisel külas.

 

Tervisekolmapäevad

Möödunud aasta kevadel pärast 1. mail toimunud tervisekonverentsi Tallinna metodisti koguduse misjonikeskuses pidas liidu tervisetöö osakonna juht Alla Nõmmik üleilmse adventkoguduse peakonverentsi tervisetöö osakonna poolt välja töötatud terviseminari pealkirjaga Creation Health. Pärast seda seminari otsustasid Tallinna koguduse terviseala inimesed terviseteemadega jätkata ning nüüd saadakse kokku igal kolmapäeval. Koguduse tervisetöö osakonna juht Liina Kõrgend ütles, et esialgu oli plaanis kuu esimesel kolmapäeval terviseloeng ning kolmandal kolmapäeval võimlemine. „Nüüd tulid Pille Põldaru ja Helle Kõrgend appi ja et võimlemine osutus osalejate seas populaarseks, saame kokku igal kolmapäeval.”

Tervisekolmapäev algab 18.30, kaasa tuleb võtta enda võimlemismatt ja Liina sõnul on oodatud igas eas inimesed, nii mehed kui naised.

„Tervis on oluline, sest me ei jaksa midagi teha, kui tervis ei ole korras. Tervist on vaja ka sellest, et jaksaksid Jumala tööd teha,” rääkis Liina. „Tööpäeva režiim on vaja paika panna, vaja on vaadata, mida suhu pistan, kas liigun piisavalt, kas puhkan piisavalt,” pani Liina südamele, lisades, et tervislik eluviis on tasakaalustatud eluviis.

Tervisekolmapäevad jätkuvad aprillis ja mais, edasise suhtes praegu plaane pole, infot tulevaste loengute ja võimlemiste kohta saab tervisekolmapäevale kohale minnes.

 

Abielukursus

18. aprillil saab koguduse kivisaalis alguse seitsmeosaline abielukursus, mida viivad läbi Rain Siim ja Ivo Käsk. Seda kursust ei ole adventkoguduses varem läbi viidud ning algav kursus on mõeldud kaheksale paarile oma kogudusest.

„Kaheksa paari on piir, kes saab ühel koolitusel osaleda ja see arv on praegu juba täis,” ütles Rain. „Teeme seda kursust piloodina oma koguduse sees, enne kui hakkame seda väljapoole reklaamima,” lisas ta.

„Abielukursuse näol on tegu valmiskursusega, mis põhineb peaasjalikult loengul ja paari omavahelisel vestlusel, õhtu osaks on ka romantiline õhtusöök. Meie kivisaal mahutab 8 väikest lauda, seega on ruumi kaheksale paarile, kel on ruumi, et vestlusi pidada ja õhtustada,” ütles Ivo.

Kursuse teemad on tugevate aluste rajamine, suhtlemise kunst, konfliktide lahendamine, andestuse vägi, perekonna mõju - olevik ja minevik, hea seks, tegudes väljenduv armastus.

Ivo sõnas, et edaspidi on neid kursuseid plaanis korraldada veel ning sellest antakse siis ka teada.

 

Noortetöö

Tallinna I koguduse noored saavad kord kuus, kuu viimasel hingamispäeval kokku noorteõhtul kiriku kivisaalis. Noortelõuna on kavas kord kahe kuu peale. Noortejuht Liisu Jallai ütles, et varem oli ka noortelõuna kord kuus, aga kuna muid üritusi on väga palju, siis on võetud veidi rohkem aega, et noortelõuna ettevalmistamisele ja läbiviimisele aega pühendada.

23. aprilli piiblipäevaks valmistumisel rentisid Tallinna noored Pirita tervisekeskuse ruume. „Tavaliselt saame kokku üksteise kodudes, aga meid on nii palju, et kõik istuvad üksteise otsas ja uurivad Piiblit. Siis poleks olnud ruumi teha neid tegevusi, mida planeerisime,” rääkis Liisu. „Tahtsime piiblipäevaks valmistumisel teha suuremaid grupitöid ja esitlusi. Jagasime kõik kaheksasse gruppi, kõik tegid esitlusi, joonistasime uuritavate raamatute põhjal pilte,” selgitas ta.

„Olla Tallinna noor on väga raske, sest elu keeb ja kõigele muule on vaja aega pühendada, nii on vahel tunne, et kõike on nii palju ja siis on arusaadav, kui noored ei jaksa,” ütles Liisu selle peale, et Tallinna noortel on palju käsil. „Oleme üritanud sättida nii, et noored ise saavad tegutseda. Kui teha asju nii, et nad tulevad vaatama, siis nad lähevad ära. Üritame koolitada noori, et nemad oleksid järgmine noortenõukogu,” ütles ta.

Tuleval hingamispäeval, 16. aprillil on Tallinna noored külas Tartu kogudusel. 

 

Koguduse aastakoosolek

Tallinna I koguduse nõukogu pidas Kloogal Uue Alguse tervisekeskuses visioonikoosoleku, pastor Ivo Käsu sõnul kasvas seal „meie ühise sähvatuse tulemusel välja mõte korraldada koguduse aastakoosolek teistmoodi”. „Algselt ajendas meid see, et kogudus ei saa pärast jumalateenistust kokku jääda, kuna vene kogudus alustab jumalateenistusega,” ütles Ivo.

Nõnda peetigi koguduse aastakoosolek Viru hotelli konverentsikeskuses, kus „tehti asjalikult tööd ja oldi teistmoodi osaduses”, lausus Ivo. „Rahvas sai jaguneda 8-liikmelistesse gruppidesse, meil olid rühmatööd, kogudus arutles iseenda üle, andis tagasisidet, juhid tutvusid kavasid, plaane,” kirjeldas ta. Selline aastakoosolek kogudusele meeldis ja sedalaadi koosolekuid plaanitakse korraldada veelgi.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat