Tervisemisjoni päeva tähistamisest üle Eesti

Avaldatud 23.4.2015, allikas Meie Aeg

Kui teie kõht oleks tühi ja kõik oleks käest ära, kas te hakkaksite kuulama juttu, mida kutsutakse evangeeliumiks? Vist mitte. Nii arvas ka Jeesus. „Kui nüüd Jeesus oma silmad üles tõstis ja nägi palju rahvast enese juurde tulevat, siis ta ütles Filippusele: „Kust me ostame leiba, et need saaksid süüa?”” (Johannese 6:5) Nii tuleb ka tänapäeval inimeste tähelepanu võitmiseks täita kõigepealt nende vajadused. 

Möödunud pühapäeval, 19. aprillil oli Tallinna kogudus tervisetelgiga Tammsaare pargis. Nagu ikka, kulus ka sel korral ettevalmistuseks palju tööd ja vaeva, kuid Jumal õnnistab „leiba ja kala”, mille me Tema jalge ette toome. Vaatamata sellele, et paljudele on pühapäev ainuke päev, mil nad saavad koos oma pere ja sõpradega olla, kogunes kell 12:00 Tammsaare parki üle 20 koguduseliikme, kes tundsid soovi teenida oma ligimesi. Püstitasime parki suure telgi, kus möödujad said mõõta oma tervisenäitajaid. Liikudes ühest punktist teise, jõudsid inimesed lõpuks meditsiinipersonali juurde, kes hindas tulemusi ja andis vastavaid soovitusi ning pakkus ka meie misjoniraamatut, mille mõte sobib just sedalaadi terviseüritusega.

Nelja tunniga astus meie telgist läbi üle 150 inimese. Inimeste huvi oli suur ja nad olid rõõmsad ning tänulikud. Küsiti ka, kes me oleme ja miks me seda teeme.

Meil on Jumala armastus, mida Ta tahab meie kaudu kinkida ka nendele, kes Teda veel ei tunne. Meie kasutuses on kogu Tema meelevald, kui teeme seda, mida Ta meilt palub. Alati ei pruugi olla lihtne rääkida võõraste inimestega. Kus iganes te olete, mis iganes keeles te räägite, kui te tunnete, et Jumal läkitab teid maailma – minge julgelt ja Tema on alati abiks.

Aleksandr Tsugai

Viljandi tervisemisjoni päev

Viljandi adventkogudus korraldas 19. aprillil tervise- ja liikumispäeva Viljandi linnas Paala järve ääres.

Füsioterapeut Marika Noorkõiv andis kõigepealt väikese ülevaate liikumisest ja sellest, kui palju liikuda. Samuti rääkis ta põhjustest, miks kepikõnd on kasulikum kui näiteks niisama liikumine. (Kas teie teadsite, et niisama kõndimisel saavad tööd alla 50% lihastest, kepikõnni puhul aga ~90% lihastest – peamiseks põhjuseks just see, et käes olevad kepid sunnivad tööle ka ülakeha.)

Marika kõneles ka südamelöögisagedusest ehk pulsist ja sellest, millise pulsiga on mõistlik üldse liikuda. Väljas oli ka abistav tabel ja osalejad said proovida ise oma pulssi mõõta nii puhkeolekus kui hiljem peale trenni. Seejärel näitas Marika ette mitmeid soojendusharjutusi, mida nii mõnigi möödakäija ka uudistama (ja kaasa tegema) jäi ja siis mindi juba ühisele (kepi)kõnniringile. Sealt tagasi tulles lõpetati venitusharjutustega ning joodi sooja teed.

Huvilistel oli võimalik küsimusi esitada ja kogemusi vahetada ning soovi korral ka tasuta raamat kaasa võtta. Kuigi väljastpoolt kogudust ei olnud palju inimesi osalemas, oli tore siiski näha, et koguduseliikmed olid hoolimata pühapäevast kohale tulnud ning võtnud aega liikumiseks ja teadmiste omandamiseks.

Mõned mõtted tulevikuks – kuna päev oli tore, koos oli hea olla ning oli ka neid, kes kohale tulid ja peatusid ning uudistasid, tasuks kindlasti samalaadset tegevust korrata.

Jaanus-Janari Kogerman

 

Haapsalu tervisemisjoni päev

Haapsalus tähistati tervisemisjoni päeva loenguga ravimtaimedest – nende kasvatamisest, korjamisest ja kasutamisest. Loengu pidas Salme Siimisker Pärnust.

Pärast loengut olid kõik kutsutud osalema linnamängule.

Koguduseliikmetele ettevõtmine meeldis, külalisi väljastpoolt oli vähe ning teinekord peame rohkem rõhku panema reklaamile. Ravimtaimede loeng oli väga huvitav, linnamäng aga osalejaile mõnus füüsiline vaheldus.

Mairo Tutk

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat