Trans-Euroopa divisjoni teismeliste töö juht innustab teenima

Avaldatud 25.2.2016, allikas TEDNews

Alastair Agbaje jaoks on termin osaline tööaeg koguduse kontekstis huvitav nähtus. Ta töötab 75% koormusega Newboldi kolledži kaplanina ning 25% koormusega Trans-Euroopa divisjoni teismeliste ja kogukonnatöö juhina.

„Ma püüan leida tasakaalu kolledži, koguduse ja pere vahel,” ütleb ta ja lisab, et armastab seda. Ühel hetkel juhib ta tudengite reisi põgenikelaagrisse, teisel osaleb teismeliste või mentorite koolitusel. Mida iganes ta teeb, tegutseb ta entusiasmiga.

Tema entusiasm kajas läbi ka siis, kui ta rääkis oma hiljutisest reisist Taani. Teda inspireeris külaskäik kauplusesse Happy Hand (õnnelik käsi). Selles Kopenhaageni poes müüakse kvaliteetseid teise ringi rõivaid. Poodi hoiavad tegutsemas adventkoguduse vabatahtlikud, kauplusest on suur abi paljudele, kaasa arvatud Süüria pagulastele ja neile, kes ei saa endale uute rõivaste ostmist lubada. Kuid seal poes tehakse veel midagi: seal on istumisnurk, kus kliendid saavad nautida sooja jooki või kuulata, kuidas kohalik pastor Robert Fisher kitarri mängib. Klientidele on tasuta raamatud ja brošüürid.

Kopenhaageni kauplus on sedavõrd edukas olnud, et Põhja-Taanis avati teine pood ja kolmas plaanitakse avda Vejlefjordskolenis, mis asub riigi lääneosas ja kus on ka koguduse kool.

„Ma tulin Taanist ära teadmisega, et see on fantastiline mõte, ja mõtlen, kuidas me saaksime seda kohandada,” ütles Agbaje. Ta ütles, et pühendab saadud inspiratsiooni sarnaste projektide ellukutsumisele Euroopa teistes paikades.

Seitsmenda Päeva Adventistide üleilmne kogudus on järgmiseks viieks aastaks võtnud üheks võtmeteemaks kõigi koguduseliikmete kaasatuse (total membership involvement). Kopenhaagenis, Dunkirki põgenikelaagris, Newboldi tudengite algatustes, noortepäev motoga „Ole teenistus” – kõiges selles usub Alastair nägevat, kuidas see eesmärk hakkab täituma.

Mitu töökohta ja armastus pere vastu võivad töökoormuse muuta suuremaks kui 100%, ent tema kõikevõitev naeratus, entusiasm ja selge armastus inimeste suhtes annab märku, et ta ei loe protsente, vaid elusid, mida heaga – Jumala – mõjutada saab.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat