Eesti liidu uus noortetöö juht on Aleksandr Tsugai

Avaldatud 11.2.2019

Alates 1. veebruarist 2019 on Eesti liidul uus noortetöö juht, Jõhvi koguduse pastor Aleksandr Tsugai. Aleksandr võttis tööülesanded üle eelmiselt noortejuhilt Mairo Tutkilt.

Aleksandr sõnas noortetöö juhiks saamise pakkumise peale, et tegu oli ootamatu pakkumisega, mõeldes ka sellele, et liidu peakoosolek on poole aasta pärast. Samas lisas ta, et mõningad plaanid ja mõtted seoses noorteosakonna tegevusega on juba olemas, aga „need vajavad veel palvetamist”. Ühe mõttena rääkis Aleksandr suuremast koostööst Läti ja Leedu noortega. „Meil on praegu uniooniga hea plaan, see saaks olema suur ja huvitav ettevõtmine, mis kestaks võib-olla aasta aega.” Kuna täpseid plaane pole kokku lepitud, ei saa üksikasjadest veel rääkida. 

Mõeldes noorteosakonna tegevustele Eestis, ütles Aleksandr, et praegu, enne suvist noortelaagrit suuremaid ettevõtmisi plaanis ei ole. „Meie kalendris olnud Twisted Reality jäi praegu ära, kuid ma loodan, et teeme tulevikus selle ikka ära,” ütles Aleksandr.  

„Suvine noortelaager on Eestis tähtis üritus,” ütles Aleksandr ja lisas selle korraldamisest rääkides, et ootab endast märku andma kõiki, kes sooviksid laagri korraldamisse panustada ja olla korraldusmeeskonna liikmed (Aleksandri meiliaadress on aleksandr.tsugai@advent.ee).  Ühtlasi on üks esimesi eesmärke moodustada noorteosakonna uus nõukogu. Lisaks noortelaagrile ja uue noortenõukogu töölehakkamisele peab Aleksandr oluliseks kolmandat eesmärki: seada paika noorteosakonna plaanid peakoosolekujärgseks perioodiks, kuid lisas samas: „Ma päris kindel ei ole, kas suvel mind tagasi valitakse kolmeks aastaks.”

Noorteosakonna kohta ütles Aleksandr, et see on omamoodi kogudus, mille eest tuleb hoolt kanda ja millel on oma väljakutsed ning probleemid. „Me kõik vajame vaimulikku kasvu, mida võib saavutada läbi ürituste või muu tegevuse.” 

Vastates küsimusele, kas tänapäeva noored eristuvad varasematest põlvkondadest, ütles Aleksandr: „Noorus on ikka noorus. See on kõikidel aegadel sama, kuid huvid on muutunud, maailm meie ümber on muutunud ja kindlasti peaks otsima tänapäeva noortele teistsuguseid lähenemisviise, aga  ilmselt on peamised asjad ikka samad: noored on alati otsinud elu mõtet, oma kohta maailmas, oma kohta kirikus ja seltskonnas. Enda mina otsimine puudutab kindlasti iga noort – kes ma olen ja kes minust saab, kuhu ma oma elus liigun? See vist ei muutu.”

Edasiste plaanide kohta sõnas Aleksandr, et soovib külastada kõiki Eesti kogudusi. „Kui Jumal lubab, tahaksin külastada kõiki meie kogudusi, võib-olla õnnestub kord kuus käia kogudustes. Tahaksin saada tuttavaks kõigiga, kellega ma ei ole veel tuttav, ja kellega juba olen tuttav, tahaksin koos mõelda noorteosakonna tegevustele ja sellele, mida liidu noorteosakond võiks meie kogudustele pakkuda.”

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat