Rakvere adventkogudus osales kohalikel linnapäevadel

Avaldatud 15.6.2016, autor Annely Kaasik, autor Ly Kaasik

10.–12. juunil toimusid Rakveres Linnapäevad ja seoses sellega osales adventkogudus mitmel üritusel.

Reedel, 10. juunil, toimus kirikute öö, mille ajal oli kirik avatud õhtul kella kuuest kuni südaööni. Kirikusaalis võis vaadata slaide, kuulata muusikat ja omaette mõtiskleda. Samuti oli külalistel võimalus tutvuda kirikuhoone ruumidega ning saada teada, mida adventkirikus tehakse. Oli tore kohata tuttavaid, kes polnud juba ammu kirikut külastanud, ja nendega vestelda. Lisaks oli kohale tulnud ka neid, kes astusid esimest korda meie kirikusse.

Laupäev oli vihmane ja tuuline laadapäev ning kuna laadalauad kulgesid meie kiriku eest mööda, kasutasime võimaluse ära ja panime lauale vaimulikku kirjandust, mida asjast huvitatud kingituseks kaasa said. 

Kui pühapäeva hommik kätte jõudis, olime valmistunud kodukohvikute päevaks, mis oli Rakvere linnas esmakordne sellelaadne üritus. Sadas vihma, aga lootsime ilmateate lubadusele, mis ütles, et päeva peale läheb ilm kuivemaks. Olime enda kohviku nimetanud pannkoogitelgiks ning vastavalt nimele kavatsesime külastajatele pakkuda eelkõige pannkooke, nii magusa kui ka soolase täidisega. Tublid perenaised olid ka kodus vahvleid küpsetanud ning peale selle pakkusime ravimteid ja kakaod.

Lastele mõeldes tellisime batuudi ja reklaamisime välja näomaalingud. Lootsime, et meie juurde jõuab vähemalt paar-kolmkümmend, heal juhul viiskümmend inimest. Vihmasadu trotsides panid mehed üles suure telgi, kuhu kohvik üles seati, ja lastele batuudi, mis sai peagi märjaks. Täpselt kell 12 tulid esimesed külastajad, kellele saime peale maitsva söögi pakkuda kingituseks ka vaimulikku toitu, kristlikku kirjandust. Tegijatel olid käed tööd täis ja aeg läks kiiresti. Lõuna paiku jäi vihm üle, päike tuli välja ning kui me batuudi ära kuivatasime, oli kirikuõu peagi laste naeru ja kilkeid täis. Mitu korda tuli käia poes, toiduvarusid täiendamas. Lapsevanematele meeldis, et lastel oli huvitavat tegevust, ning rahulolevaid inimesi oli väga hea näha. Raamatulaua juures võisid kõik valida endale meeldivaid raamatuid ja soovijad said heade mõtete purgist kaasa ka toredaid mõttekilde – neid loeti rõõmsalt sõpradele ette ning leiti koos, et nii mõnigi mõte on täiesti tõsi.

Kuigi tubli pannkoogimeister oli kuus tundi püstijalu pannkooke küpsetanud ja teised abilised toimetasid samuti lakkamatult, panid tänulikud kliendid meid väsimuse unustama ning pidasime kõik rõõmsatujuliselt lõpuni vastu. Peatselt leidsime ka, et ürituse õnnestumise pärast peetud eestpalved kandsid kuhjaga vilja: meie pannkoogitelgis käis sel päeval üle 200 külastaja ja üle 100 raamatu jagati nii suurtele kui ka väikestele soovijatele. See oli kaugelt rohkem, kui oskasime oodata, ning see positiivne kogemus annab loodetavasti indu veel edaspidisteks ettevõtmisteks. 

 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat