Rakvere kokaklubil algas teine hooaeg

Avaldatud 10.10.2016, autor Helis Rosin

25. septembril taasalustas Rakveres kooskäimist taimetoidu kokaklubi. Seekord olid kutsutud kokaklubi läbi viima Vello ja Ruth Kaasen Saaremaalt, kes ka tänavuses perelaagris Nuutsakul kokkamist juhendasid. Retseptid, mida nad fännavad ja tegema õpetavad, on 100% taimsed.

Kokaklubi alguses tutvustasid nad iseend ja põhjuseid, miks nad taimetoitu eelistavad. Perekond Kaaseni elu taimetoitlasena algas Treppojal, kus nad viibisid tervisekeskuses Uus Algus 2002. aastal. Tookord olid nad seal patsientidena, saades osa mitmetest veeprotseduuridest ja loengutest, osaledes ka taimetoidu koolitusel. Samuti on nende arusaamu mõjutanud dr Walter Veithi tervisealased loengud.

Enne kokkama asumist küsisid Vello ja Ruth kohal viibijailt, mis on nende lemmiktoit. Kaasenid ise eelistavad teha mitmesuguseid aedviljavorme, mida seovad india pähklitest valmistatud siidjad kreemid, kaunviljadest eelistavad nad pikkpoissi. Magustoitudest meeldib neile teha suhkruta toorkooke, mis on tehtud puuviljadest, marjadest ja pähklitest. „Nende värskus ja maitse ületab kõik tavapoodides olevad koogid,“ põhjendavad nad.

Seekordses kokaklubi menüüsse olid nad valinud rohelise herne-piparmündi supp, soja-juustukook, kollane kaste ja kreeka pähkli pikkpoiss.

Oma igapäevast kodust kokkamist kirjeldab perekond Kaasen nõnda: „Nädala sees on eelistame ikka lihtsamaid toite – supid, toorsalatid, hautatud aedviljad, kaunviljad, hommikuti pudrud jne. Tavaliselt nädala lõpuks, hingamispäevaks teeme midagi erilist. Samuti ka tähtpäevadeks ja külaliste tulekuks teeme midagi uut. Retseptides me ei kasuta pipraid, äädikat ega teisi teravaid maitseaineid, samuti väldime praadimist. Pikapeale tuleb vilumus ja see, mis algul tundus keeruline, on uute töövõtete omandamisel osutunud lihtsaks ja kiiresti valmivaks. Toiduvalmistamisel on oluline otsida abi Jumalalt ning rakendada oma oskusi ja leidlikkust Tema vaimu juhtimise all, siis õpime valmistama looduslikest produktidest tervislikku toitu.“

Kokaklubist osavõtnud Lilija ütles, et kõik valmistatud toidud olid maitsvad ning kõht sai täis. „Ilma lihata saab ka hästi elada, tuleb lihtsalt rohkem vaeva näha köögis. Tulemuseks on rohkem tervist ja ilus terve välimus,“ selgitas ta. Kokaklubis osalenud Heli tõi välja läbiviimise poole – ka serveering oli väga kena.

Seekord oli võimalik kaasa osta ka perekond Kaaseni valmistatud leiba. Nende jaoks on leivategu ühtviisi nii hobi kui ka elatusallikas. „Naudime väga koduleiva tegemise protsessi. Väga tore, et saame seda ka linnas kaupluses Saarte Sahver müüa. Oleme ka käinud müümas oma valla laatadel,“ rääkisid nad oma ettevõtmisest.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat